Tirsdag 09.02.2021 lanserte vi ny løsning for samtykke til informasjonskapsler (cookies) for åpne (ikke innloggede) nettsider. Med denne løsningen kan du som besøkende selv velge hvilke informasjonskapsler som skal benyttes og du må aktivt godkjenne informasjonskapsler for analyse- eller markedsføringsformål før vi kan benytte disse.

  • Sier du nei til analyse kan vi ikke registrere besøket i Google Analytics og bruke det som underlag for å få innsikt i brukeradferden.
  • Sier du nei til markedsføring kan vi ikke bruke besøket ditt som utgangspunkt for markedsføring i eksterne kanaler i etterkant.

Ved første besøk etter lansering vil du som besøkende møte et pop-up vindu hvor du må ta stilling til informasjonskapsler. Etter du har tatt stilling til dette første gang vil du kunne endre dine valg på bankens sider for personvern. Du vil altså ikke få pop-up vindu hver gang du besøker nettsiden.

Bakgrunnen for denne nye og utvidede samtykkeinnhentingen er at Personvernrådet (EDPB) har kommet med nye krav til samtykkeinnhenting gjennom nettleserinnstillingene. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler hos Datatilsynet https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/cookies/